Hopp til hovedinnhold (trykk enter)
Arkivplan.no
Printer-ikon Utskriftsvennlig versjon

Helse og omsorg

Helsestasjon og skolehelsetjenesten

Helsestasjonen og skolehelsetjenesten er et lett tilgjengelig tilbud til barn, ungdom og deres familier. Helsesøster arbeider forebyggende og helsefremmende ved hjelp av målrettede undersøkelser, vaksinasjoner, hjemmebesøk til familier, veiledning og rådgivning.

Samarbeidspartnere:

Jordmor, lege, fysioterapeut, barnevern, psykisk helsevern, PP-tjenesten og skolen. Helsestasjonen arbeider i henhold til ”Veileder for helsestasjons- og skolehelsetjenesten,” veiledningsserie 2-98, Statens helsetilsyn.

Fysioterapi

Fysioterapitilbud.
 Tradisjonell fysioterapi med individuell behandling, bevegelsesgruppe, grupper i varmtvannsbasseng, gruppe for nyopererte (hofter/knær/rygg). Fysioterapi for barn og unge.

Legekontor

Legekontor betjenes av 3 fastleger og 1 turnuslege. Lødingen kommune er i interkommunal legevaktsamarbeid med Harstad, Bjarkøy, Kvæfjord. Legevaktslokalet er lokalisert ved sykehuset i Harstad.

Psykisk helsevern

Lødingen kommune har flere hjelpetilbud til barn, ungdom og voksne som har psykiske plager eller lidelser.

Hjemmesyketjenesten

I dette tjenesteområdet inngår Hjemmesykepleien, Hjemmehjelp, Brukerstyrt Personlig Assistent (BPA), Base Vestbygd. Omsorgsbolig plassert på 8 plasser med heldøgns pleie og omsorg (private) samt tre avlastningsplasser. I tillegg er det åtte tradisjonelle omsorgsboliger i Vestbygd.
Omsorgsbolig Soltun er nedlagt f.o.m.12.2015.

Miljøarbeidertjenesten

Her finner man PU-tjenesten (psykisk utviklingshemmede). Brukerne er lokalisert flere plasser i Lødingen, men hovedbasen er i dag på Klokkerjordet. 

Sykehjemstjenesten

Denne tjenesten er lokalisert til Idrettsveien 1a. Totalt er det 32 plasser der fire er ordinære sykehjemsplasser (post 4). Videre er det fire kortidsplasser (post 4) som i praksis brukes som sykehjemsplasser på grunn av mangel på slike. De siste 24 plassene (post 1, 2 og 3) er omsorgsboliger med heldøgns pleie og omsorg (private). 

Støttefunksjoner

Enhet Pleie og Omsorg er organisert i tre tjenesteområder og administrasjon: Enhetsleder, Saksbehandling, Personalkonsulent og Kjøkkendrift.

Demensomsorg

 

Hjelpemiddel lager

 

Barnevern

Kommuner deltar i interkommunalt samarbeid om barnevern i Vesterålen innenfor rammen av Kommunelovens § 28 b, med Sortland kommune som vertskommune. 

Laster...